Avond 1:

Aan de slag met energie besparen

Bij energiebesparing komt veel kijken. Het is complex, want er zijn veel partijen bij betrokken, de producten lastig en de opbrengst ongewis. Wij helpen bestuurders en vrijwilligers bij het ontwikkelen van een visie op energiebesparing. Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk gaan we door de do’s en de don’ts.


Avond 2:

Producten, maatregelen en financiering

Voordat bestuurders en vrijwilligers beginnen met het ontwikkelen van een aanpak en doelstellingen doen zij er goed aan zich te verdiepen in de verschillende producten, maatregelen en financieringsopties. Specialisten nemen u mee in de mogelijkheden, eventueel voorafgegaan door een quickscan bij de vereniging.


Avond 3:

Bewustwording, draagvlak en communicatie

Het is belangrijk om te weten of de maatregelen aansluiten bij de wensen van hun leden. De eerste stap is inzicht krijgen in de huidige behoefte van hun leden. Wij helpen hierbij met een behoefte onderzoek. Positieve communicatie over de energiebesparing op de club kan enorm bijdragen aan bewustwording van de leden en het imago van de vereniging. Wij helpen met het bedenken en vormgeven van acties door concrete tools die direct inzetbaar zijn.


aanpak gemeente

aanpak sportverenigingen