Innovatieve maatregelen en slimme financiering

Hoe kunt u gemakkelijk energie besparen? Welke investeringen kunt u doen? Welke subsidies kunnen uw kosten verminderen?

Maatregelen

Welke maatregelen uiteindelijk worden geselecteerd hangt volledig af van de mogelijkheden en ambities van de vereniging.  De investeringen kunnen worden bekostigd uit het rendement van de jaarlijkse besparing. Deze bedraagt jaarlijks minimaal 10% en kan oplopen tot meer dan 30% van de huidige energielasten. Vaak starten we eerst met kleinere maatregelen, zoals monitoring van het huidige verbruik, het energiezuinig inregelen installaties of implementeren energie zuinige verlichting.

Financiering

Besluit uw vereniging een grotere investering te doen? Dan helpen Scoren Met Energie en partners u een financieringsoplossing op maat te vinden. Dit kan een financieringsarrangement zijn van de Rabobank ( partner van Scoren Met Energie) in combinatie met een subsidie aanvraag via het RVO of misschien ook uw gemeente zelf. Scoren met Energie regelt de aanvraag, via deze link. Met de kennis van alle mogelijkheden kunnen wij het process zo makkelijk mogelijk maken voor uw vereniging.

Rekenvoorbeeld (indicatief)

  • Huidige energielasten:
 € 15.000 per jaar
  • Kosten monitoringsapparatuur, installatie en energie-coaching: € 1.200 per jaar
  • Besparing 20%:
 € 3.000 per jaar
  • netto besparing voor de club: € 1.800 per jaar

Voordelen vereniging

  • Lagere energierekening door praktische investerings-oplossingen
  • Controle over de energielasten en stap voor stap meer besparen
  • Dankzij inzicht in energiegebruik: onderbouwing van keuzes voor besparende maatregelen
  • Garanties op energierendement

Benieuwd naar de aanpak

 

Ook besparen op uw uitgaven?

slide-home-1

Stop nu met verspillen

Wij geloven dat veel clubs hun waarde kunnen vergroten door bewuster en vooral slimmer om te gaan met energie. Wij gaan graag onder het genot van een bak koffie in gesprek de mogelijkheden bij uw club om aanzienlijk te besparen op uw uitgaven.

Het eerste gesprek is geheel vrijblijvend. Daarna kunt u zelf bepalen of u genoeg tips en handvatten heeft of dat we mogelijk meer voor elkaar kunnen betekenen.

Penny Nugteren

neem vrijblijvend contact op